tisdag 9 augusti 2011

Alla ska få en bit av Kac(receptet)an.

Känner mig lite gladare och vill ge alla en bit av Kacan...så att säga.
Här kommer ett litet recept som jag tog mig an i gårdagens kak-bakar-anda.
Den sitter kvar än idag. Är nog regnet.

Här kommer det:

Fågelkakor

Rör samman följande ingredienser till en jämn smet.
Tips är att låta smöret stå i rumstemperatur en stund innan utbak.

100 g smör
1 ägg
¾ dl socker
1 dl brunt farinsocker
1-2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Blanda samman följande torra ingredienser i separat skål:

1 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Rör ner de torra ingredienserna i den första skålen och blanda samman
de båda skålarnas innehåll tillsammans med:

1 dl solrosfrön
100 g krossad mörk choklad
Torkad frukt (om så önskas)

När allt är jämt fördelat rullas smeten ut till ca 4 cm i diameter tjocka rullar.
Mjöla bakbordet då smeten ska vara kladdig.
Skär 1-2 cm tjocka skivor och rulla i kupad handflata och tryck ner i ytterligare
solrosfrön.

Toppa med flingsalt och kanel. Valfritt.

Grädda i ugn på 190 grader i ca 10-12 minuter.
Ev. mer om de ej är tillräckligt fasta.

Låt svalna på galler.

Lycka och smaklig kaktid önskar jag er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar