Känner mig lite gladare och vill ge alla en bit av Kacan...så att säga.
Här kommer ett litet recept som jag tog mig an i gårdagens kak-bakar-anda.
Den sitter kvar än idag. Är nog regnet.
Här kommer det:
Fågelkakor
Rör samman följande ingredienser till en jämn smet.
Tips är att låta smöret stå i rumstemperatur en stund innan utbak.
100 g smör
1 ägg
¾ dl socker
1 dl brunt farinsocker
1-2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Blanda samman följande torra ingredienser i separat skål:
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Rör ner de torra ingredienserna i den första skålen och blanda samman
de båda skålarnas innehåll tillsammans med:
1 dl solrosfrön
100 g krossad mörk choklad
Torkad frukt (om så önskas)
När allt är jämt fördelat rullas smeten ut till ca 4 cm i diameter tjocka rullar.
Mjöla bakbordet då smeten ska vara kladdig.
Skär 1-2 cm tjocka skivor och rulla i kupad handflata och tryck ner i ytterligare
solrosfrön.
Toppa med flingsalt och kanel. Valfritt.
Grädda i ugn på 190 grader i ca 10-12 minuter.
Ev. mer om de ej är tillräckligt fasta.
Låt svalna på galler.
Lycka och smaklig kaktid önskar jag er.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar